Sunday, April 29, 2012

bulan JUN yang ku tunggu

Assalamualaikum ~

erm lame nye xbuka blog sy sendiri .. dan lame jugak saya dah x blogwalking dekat blog member2..sebenarnye kan saya nak tulis pasal bulan jun ni .. dengan hati terbuka nyaa saya nak sambung IJAZAH SARJANA MUDA PERBANKAN ISLAM ..maybe saya amik dekat kolej universiti islam selangor ..ramai juga kawan tanye kenapa saya nak masuk swasta ? dah la mahal ? kenapa xtunggu ipta ? oke mmg ramai yg tanye .. ade yg sy jawab ..ade jgk yg saya xjwab..emm sebenar nye niat di hati nak juga tunggu ipta .. tapi result ipta lambat lagi la ..bulan 7 baru keluar result ..dan intake ipta pulak bulan 9 .. kalau ikutkan form6 / matrik / diploma senior kitorang yang tahun lepas II ..intake degree bulan 6 ..tpi sekarang dah tukar ..pngambilan pelajar start bulan 9 ..actually same macam intake dekat oversea..semua nya bermula dari bacth kami lahh ~~  lagi pun lame sgt cuti dduk rumah .. baik saya pergi belajar kan...belajar kan ibadah ..dapat pahala insyaAllah ..



dan saya memang minat course account / perbankan islam / HR ..haa ni semua kos yg saya minat ..sebab sy lebih suka yg banyak2 angka ni dari kena hafal fakta je..thats y saya apply kos PERBANKAN ISLAM ni...lagi pun saya berminat sgt dengan prospek kerjaya kalau amik kos ni ..antaranye

• Pegawai Bank
• Eksekutif Kewangan
• Eksekutif Pelaburan
• Eksekutif Insuran/Takaful
• Eksekutif Pematuhan Shariah
• Perancang Harta/Kekayaan
• Pegawai Pentadbiran
• Eksekutif – Pengurusan Kredit Perniagaan
• Eksekutif Operasi Pembiayaan
• Juruwang – Perbankan Islam


haa best kan ... thats y saya nak ..mudah-mudahkan dipermudahkan Allah swt di atas pilihan ini .. so kepada kawan2 yg minat same dgn sy tu ..rugi kalau korang x apply kos ni ..hehe..tapi banyak cabaran nya lahh ..tapi xpe..kalau kite fokus insyaAllah semua nya jadi mudah .. jadi dengan ini saya BERJANJI KE ATAS DIRI SENDIRI YANG SAYA AKAN FOKUS SEPENUHNYA DALAM PELAJARAN SAYA MASA IJAZAH SARJANA MUDA NI !!

haa...alang2 dah korang bace ni ..baik sya bgtaw terus struktur2 program pengajian perbankan islam ni .. dalam maksud lain..ape yg sy akan belajar masa amik kos ni ...


• Bahasa Arab I , II &II
• Hafazan & Tajwid I, II & III
• Basic Foundation in Sports I & II
• Fiqh Al Muamalah I, II
• Business Accounting
• Aqidah and Akhlaq
• Information and Communication Technology
• Foundation English
• Bahasa Melayu
• Business Mathematics
• Principles of Islamic Economics
• Fiqh Islami
• Islamic Stuides
• English for Business and Management Studies
• Microeconomics
• Statistics
• Islamic Legal Maxims
• Malaysian Studies
• Entrepreneurship
• Macroeconomics
• Principles of Islamic Jurisprudence
• Financial System; Market and Institutions
• Financial Management
• Malaysian Economy
• Islamic Institutions in Economics and Financial System
• Banking System in Malaysia
• Investment Analysis
• Islamic Banking and Finance
• Marketing Financial Services
• Islamic Estate Planning
• Accounting for Islamic Financial Institutions
• Bank Management
• Legal Aspects in Banking Practices
• Credit Management
• Corporate Finance
• Taxation and Zakat
• Research Methodology
• Real Estate Finance
• Current Issues in Islamic Finance
• Industrial Training



camne ? banyak kan ..haha saya pun terkejut ..semoga dipermudah kan Allah :D lagipun saya dah kenal senior dekat kuis ..hehe Syazwan Iqbal ..a nice person..:D so senang sikit lah kalau ade ape2 kan..lagipun kawan baik saya ade study sane jgk...nama nya AIDAL KHALEEDA :D ..dan kawan2 abg saya pun ramai jgak study sane...jadi...xde lah sy takut sgt sorang2 baru smpai nnti hehe










love Allah ... Alhamdulillah
wassalam ..
thanks for reading awak II ~~

No comments:

Post a Comment